söndag 17 januari 2010

En helg i det ideella arbetets tecken..

Tja.. den här helgen har man ju faktiskt hunnit med både det ena och det andra.

Lördagens arbete bestod i att jag tillsammans med 2 föräldrar började städa ur klubblokalen som vi ska få uppfräschad av kommunen. Både jobbigt och roligt - jobbigt för att det var så mycket som låg och samlade damm, helt i onödan! Roligt för att jag hittade en massa nostalgiska bilder och genast kommer scanningsdrömmarna fram.. Tänk att få sätta tänderna i detta och göra det tillgängligt på nätet!! Får ser om det blir så....

Söndagen började med en utbildning för 2 ledare i vårt medlemsregister och vilka åtaganden som låg på dem inför varje termin - tog ca 1 timme.

Söndagskvällen fortsatte med 2 möten - först till Johanna för att planera upp morgondagens möte med ledarna i barngrupperna, sedan vidare till ordförande för att gå igenom de nya stadgarna som vi ska lägga fram för årsmötet. Tog ett antal timmar, men nu är det klart ;-).. Inga konstigheter - följer nästan ordagrannt RF's normalstadgar, med undantag från de ställen där det t.ex. står "....skall bestå av båda könen...". I vår sport så är det mer lämpligt att skriva "... skall om möjligt bestå av båda könen...". Tyvärr är vi en ganska enkönad sport - både de aktiva, men även styrelse och andra vuxna som engagerar sig är mest kvinnor.

Nu ska jag bara avsluta kvällen med att skicka ut ett mail till alla ledare... sedan tar jag kväll ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar